Tuzla’daki temel atma töreninde polemik

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla, Mimar Sinan Mahallesi’ndeki şantiye alanında gerçekleştirilen temel atma töreninde; Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP PM üyesi Eren Erdem ve İBB üst yönetimi hazır bulundu. Törende, ilk konuşmayı KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptı.

Başkan Yazıcı açılışta yaptığı konuşmasında TBMM’den konuyla ilgili çıkan karar uyarınca, belediye meclislerinden karar alınması gerektiğini ve bu nedenle imar planları uygulamasında sorun yaşanabileceği ifadelerini kullandı.

Yazıcının bu sözlerine karşılık veren İBB Başkanı İmamoğlu ise; “Eski KİPTAŞ yönetim kurulu kararı alıyor. Diyor ki; ‘Ben, Başakşehir’deki şu arsayı satın alacağım.’ Bir gün sonra bu arsayı, ne hikmetse bir uyanık vatandaş alıyor 11 milyon dolara. Cuma günü de KİPTAŞ’a 47 milyon dolara satıyor. 28 milyon dolar arada fark. Kim bu uyanık? Onların da kayıtları var. Kim bu yönetim kurul kararını alanlar? Onların da kayıtları var” dedi.

İmamoğlu konuşmasının devamında; “Bunu alıyoruz KİPTAŞ olarak. Bir önceki yönetim. Proje yapıyoruz, 300-400 konut. KİPTAŞ’ın önünde maketi yapılıyor. KİPTAŞ’ın önünde. Şu anda girişte. ‘Kaldırmayın’ dedim, ‘Bu sürekli burada duracak.’ Biz yönetimi aldıktan birkaç ay sonra, ‘Yeşil alan yaptık’ diye karar alınıyor İBB Meclisi’nde. Umarım siz de ona el kaldırmamışsınızdır. Şimdi buna derler ki, ‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.’ Bu olmaz, yapmayın. Bunun önüne geçmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Uygun ödeme seçeneklerine sahip proje için ön talepler, 31 Mayıs itibariyle başladı. Projeye başvurmak için, başvuru sahibinin T.C. vatandaşı ve reşit olması, kendisi veya eşine ait tapuda kayıtlı, kat irtifaklı ya da kat mülkiyetli bağımsız bölümün olmaması, en az son bir yıldır İstanbul’da ikamet etmesi (Ayrıcalıklı gruplarda; şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri, en az yüzde 40 oranında engelli vatandaşlar ve sağlık çalışanları için bu şart aranmayacaktır.) ve daha önce KİPTAŞ’tan konut satın almamış olması şartları bulunuyor. Ancak ebeveynleri ile yaşayan 18 yaşını doldurmuş tüm bireyler, üzerine ev olmaması ve diğer şartları taşıması halinde projeye başvurabilecek. Projeye başvurular, 31 Mayıs ve 14 Haziran (saat 17.00) tarihleri arasında, online olarak alınacak. Katılım bedeli yine internet üzerinden kredi kartı veya havale/EFT ile ödenebilecek.