Almanya programını iptal eden Kılıçdaroğlu, İstanbul’a geldi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada kararın açıklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sabah saatlerinde gittiği Berlin’den özel uçakla geri döndü. 22.35 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne inen Kemal Kılıçdaroğlu’nu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’li Milletvekilleri ve ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu karşıladı. Kılıçdaroğlu burada açıklama yapmadan Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediye Binası’na geçti.

Mansur Yavaş, İmamoğlu’na destek için Saraçhane’ye geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezanın ardından destek için Saraçhane’ye geldi.

Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı(ABB) Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu’na destek için saat 21.00′ sıralarında Saraçhane’ye geldi. Yavaş ve İmamoğlu yaklaşık yarım saat görüşme gerçekleştirdi. Yavaş Saraçhane’den ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı. Yavaş, mahkemenin kararına ilişkin, “Değerlendirmemiz sosyal medyadan yaptık. Hukuksuz bir karar Ekrem beyin yanındayız. 11 belediye başkanı daha önceden de konuşmuştuk onun için buradayız. Yarın inşallah herkes haykıracak, bir hukukçu olarak daha iyi anlıyorum. Maalesef siyasetin gölgesinde kaldı” ifadelerini kullandı.