Maltepeli kadınların mezuniyet sevinci

Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Sosyal Yaşam Merkezleri’nde okuryazarlık eğitimi alan 45 kadının mezuniyet töreni renkli anlara sahne oldu.

Mezuniyet töreninde kadınların mutlulukları gözlerinden okunurken törene ALİ Kılıç’ta katılarak kadınların mutluluklarına ortak oldu.

Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından, kadın sosyal yaşam merkezlerinde Halk Eğitim öğretmenlerince 6 ayda 170 kadına verilen okuryazarlık kursu sona erdi.

Başıbüyük, Gülsuyu ve Fındıklı sosyal yaşam merkezlerinde eğitim gören 45 kadın için mezuniyet töreni düzenlendi. Başıbüyük Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen törene Belediye Başkanı Ali Kılıç, birim müdürleri ve Belediye Meclis üyeleri de katıldı.

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Maltepe Belediye Ali Kılıç: “Burada gelinlik kızlarımız da var, annelerimiz de ve şimdi hepinizde görüyorum ki heyecanınız en üst noktada. Burada öğretmenlerinizle çok iyi bir diyalog geliştirmişsiniz. Aslında öğrenmenin yaşı, sınırı yok. Bir kez daha bunu, bu çalışmalarla gördük. Türk kadını, Türk anası işte böyle sizler gibi olmalı.

Öğrenmeye açık, bilgiye aç olmalı. Helal olsun sizlere. Siz ne kadar güçlü olursanız erkekler de sizin önünüzde o kadar eğilmek zorunda kalırlar, size o kadar değer verirler. Kadınlar eğitimine önem vermeli ki, kendisinden sonra gelecek kuşaklara bir şeyleri anlatabilsin. Eğitim annede, ilk yuvada başlar. Anne ne kadar birikimli, okuryazar olursa, çocuğuna da o kadar güzel eğitim verir. Göğsümü kabarttınız. Herkese hayırlı olsun” dedi.