İstanbul’da ekmeğe yine zam yaptılar…

İstanbul Fırıncılar Odası’nın 230 gram olan ekmek fiyatının 2 TL’den 2,5 liraya çıkarılmasını içeren talebi İstanbul Ticaret Odası’nca (İTO) 10 Kasım’da kabul edildi. Ancak fırınlar aradan 1 ay geçmesine rağmen zam üzerine zam yaptı. Geçtiğimiz hafta gramajı 210’a düşürülüp 3 liraya satılan ekmeğe yine zam geldi.

İstanbul’da ekmeğe yine zam yaptılar… Read More

Kadıköy’deki 119 Yıllık Eczane Şifa Dağıtıyor

Osmalı İmparatorluğu’nun son dönemlerinden, Cumhuriyet’in kuruluşuna tanıklık eden 119 yıllık tarihi ‘Yeni Moda Eczanesi’ Kadıköy’de hastalarına şifa dağıtmaya devam ediyor. İstanbul’un en eski eczanelerinden olan ‘Yeni Moda Eczanesi’ni diğer eczanelerden ayıran en önemli özellikse, ilaçların tamamını hazır alıp satmak yerine, hala reçeteye göre ilaç yapabiliyor olmaları.

Kadıköy’deki 119 Yıllık Eczane Şifa Dağıtıyor Read More

Fikirtepe’de yeni gelişmeler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm alanını ziyaret ederek “Siz de gördünüz alanın nereden baksanız yüzde 97’si boşaltılmış durumda. 7 bin 200 hanenin olduğu bir proje alanından bahsediyoruz. Çok hızlı boşaltmalar, tahliyeler gerçekleşiyor. İnşallah bu senenin sonu itibariyle bütün proje alanlarımızın içerisinde ihalelerimiz bitmiş, bu bölgenin yıkımları tamamlanmış ve yeni Fikirtepe’nin temellerinin atıldığı, binaların yükseldiği yeni bir duruma doğru gidiyoruz” dedi.

Fikirtepe’de yeni gelişmeler Read More

Kadıköy’deki töre cinayetinde yeni görüntüler ortaya çıktı

Kadıköy’de Murat Timuçin, 20 yıl önce annesiyle aşk yaşadığını iddia ettiği Kamuran Tün’ü (42) sokak ortasında bıçaklayarak öldürmüş, olayla ilgili 4 kişi gözaltına alınmıştı. Öldürülen Kamuran Tün’ün kardeşi iddiaları yalanlarken, cinayet sonrası yaşananlara dair cep telefonu görüntüleri ortaya çıktı.

Kadıköy’deki töre cinayetinde yeni görüntüler ortaya çıktı Read More

Süreyya Operası Beste Yarışması’nın kazananları “Piyanolu Üçlüler” albümünde bir araya geldi

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması 2020’de ödül alan bestecilerin oda müziği formundaki eserleri, “Piyanolu Üçlüler” adıyla yayınlandı. Albümde yarışmada ödül alan Seyyid Abdullah Cahid Çelikçi, Emir Can Pehlivan, Aleksandra Nadin Bolşen ve Yusuf Izeddin Mesçi’nin eserleri yer alıyor.

Süreyya Operası Beste Yarışması’nın kazananları “Piyanolu Üçlüler” albümünde bir araya geldi Read More